Ethereum do dveh milijard $ tržne vrednosti

Ethereum je v zadnjih dneh dosegel svojo najvišjo vrednost odkar je v obstoju ter s tem hkrati presegel tržno vrednost dveh milijard dolarjev.

Slednja tržna vrednost je tudi največja vrednost, ki jo je ob Bitcoinu dosegla katerikola druga kriptovaluta.

Izrazit vzpon se je pričel skoraj takoj po zavrnitvi predloge o Bitcoin ETF-ju, katero sta predlagala brata Winklevoss (Saj se ju spomnite iz afere Facebook?) s strani Ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo (angl. U.S. Securities and Exchange Commission). Bitcoin je s tem utrpel kar precejšen udarec, saj veliko teoretikov, vključno z menoj, meni, da je ETF edini pravi korak naprej za to kriptovaluto. Brez njega bo kriptovaluta stagnirala ali pa bo pa dala priložnost konkurenci.

In prav to je tudi naredil Ethereum. Mnogi investitorji in špekulanti so pričeli s kupovanjem te kriptovalute, saj služi kot nekakšna protiutež premikom Bitcoina, prav tako kot to slednji počne proti denarnim valutam. Inverzna korelacija lahko kaže na negotovost, koliko sta ti dve kriptovaluti vbistvu sploh vredni v medsebojni primerjavi.

V vsakem primeru, Ethereum do nadaljnjega kaže izrazit optimizem, četudi so zastoji seveda pričakovani, tako kot vedno v ekonomiji.

Ethereum

Sodeluj pri debati
(Vaš e-naslov ne bo javno objavljen)