Portfelj WallStreet.si: SNAP

Medijska izpostavljenost in optimizem priložnosti sta glavna dejavnika IPO efekta. Pri Snapchatu ni bilo nič drugače.

Ko podjetje prvič ponudi svoje delnice javnosti, je to za večino vlagateljev napoved za odličen teden. Precejšnja volatilnost, optimizem, nesigurnost in hkrati pohlep, vodijo v tipičen IPO potek dogodkov. Nekateri dejansko verjamejo v dolgoročno naložbo, nekateri ciljajo na ponovitev zgodbe Facebooka, spet tretji pa se zgolj priključijo pričakovanemu trendu. Snap Inc preprosto ne kaže dobrih finančnih atributov in težko je ostati v poziciji dolgoročno. Poleg tega je njegov nasprotnik Facebook, ki se je zgleda odločil v all-in kopiranje Snapchata na svojih platformah Instagrama in Messengerja. Resda je samo kopija ampak vseeno pokaže krhkost poslovnega modela (trenutno) enega samega produkta.

Preberi tudi: Snap Inc IPO: Čas za pesimizem?

Četudi se v dolgoročnost ne verjame, to še ne pomeni, da ni priložnosti za dobiček. Kvečjemu nasprotno, day/swing/trend traderji lahko zaradi gotovosti IPO efekta zaslužijo precej.

Vstopna točka pozicije je bila pri 19.79$ s strateško ciljno ceno pri 22.00$. Cilj je bil dosežen v dveh dneh pri realizirani izstopni točki 22.05$. Četudi sta trend in analiza kazala nadaljnjo rast, je za vsakega investitorja ključno brzdati pohlep, sploh pri prvih javnih ponudbah ter pri podjetjih, v katere dolgoročno ne verjameš. Trgovalni dan se je zaključil tik pod 22.00$, s skokom cene do kar 24$ v naslednjih petih dneh.

Strateški cilji pozicije

Vstopna točka pozicije: 19.79$
Ciljna točka pozicije: 22.00$
Izstopna točka pozicije: 22.05$
Realiziran dobiček/izguba: 11.4%

Graf 1: Prikaz vstopne in izstopne točke pozicije na 2-dnevnem intervalu

Prikaz trgovalne strategije: SNAP

Sodeluj pri debati
(Vaš e-naslov ne bo javno objavljen)