Portfelj WallStreet.si: DB

Deutsche Bank (NASDAQ: DB) je daleč od varne naložbe, a kljub temu ponuja precej dobrih priložnosti. Preprosto, pesimizma je na njenem trgu preveč in špekulantom dopušča znižati razmerje med potrebnim tveganjem in dobičkom. Tokratna pozicija je bila odprta pri 16,40$, kar je v 14-dnevni primerjavi predstavljalo dobro vstopno točko.

Strateška cilja sta bila dva, izkoristiti kratkoročni pozitivni trend in nadaljevati z dolgo pozicijo manjšega števila delnic. Če je DB primeren za dolgo pozicijo, se lahko odpre debatni krožek, ki se ne bo zaključil še mesec dni. A vendarle, s skupnim rezultatom analize poslovanja in osebnega prepričanja, Deutsche Bank lahko v najboljšem scenariju podvoji svojo tržno vrednost v naslednjem letu. V najslabšem scenariju se težko vidi padec pod 11$ na delnico, torej vrednostjo, ko je vladala vsesplošna nesigurnost zaradi morebitne dokapitalizacije, zahteve plačila kazni ameriškemu ministrstvu za pravosodje, slabih bonitetnic ocen in podobno. Pri 11$ torej ne bi predstavljala prevelike izgube.

Preberi tudi: Lahko Deutsche Bank podvoji svojo tržno vrednost v letu dni?

Ročnost pozicije je bila zaradi prihajajočih francoskih volitev pričakovano daljša kot ponavadi. Po znanih pozitivnih rezultatih in odličnem timingu novih ocen za DB s strani Barclays PLC, Keefe, Bruyette & Woods in Macquarie, pa se je izstopna točka realizirala pri 18,22$. Del pozicije se je zaprl z 11,1% povečano vrednostjo, del pozicije pa ostaja odprt za daljše obdobje.

Strateški cilji pozicije

Vstopna točka pozicije: 16,40$
Ciljna točka pozicije: 17,50$
Izstopna točka pozicije: 18,22$
Realiziran dobiček/izguba: 11.1%

Strateški cilji pozicije: DB

Graf 1: Prikaz vstopne in izstopne točke pozicije na 14-dnevnem intervalu

Prikaz vstopne in izstopne točke pozicije DB

Sodeluj pri debati
(Vaš e-naslov ne bo javno objavljen)