Kripto-portfelj WallStreet.si: LTC

Na trgu sta do junija obstajali dve verziji trgovalcev. Prva je bila prepričana, da poletje ne bo vplivalo na trgovalni sentiment, saj se letošnje leto pri kriptovalutah bistveno razlikuje od prejšnjega, druga pa, da bo tipična poletna razprodaja, kljub astronomski rasti v zadnjih 365 dneh, še vedno prisotna.

No, prišli smo do poletja in lahko z gotovostjo potrdimo, da je imela druga verzija prav. Kriptovalute so sedaj rdeče obarvane kar na dnevni ravni in dejansko vlada prepričanje, da bo tako vsaj do septembra. K temu vsekakor bistveno doprinese dejstvo, da bo Bitcoin (BTC) avgusta deležen največje tehnične preizkušnje do sedaj, saj mnogi trgovalci zaradi negotovosti in strahu raje likvidirajo svoje portelje v fiat valuto. Ne pa vsi …

Preberi tudi: Kripto-portfelj WallStreet.si: XEM in WAVES

 
Litecoin (LTC)

Govorice, novice in dogodki v kriptosvetu nudijo priložnosti. Tudi tokrat ni bilo nič drugače. Tisti, ki niso hoteli nazaj v fiat valuto, so se raje obrnili k drugim valutam, primarno k Litecoinu (LTC), tipičnemu hedgu, ko je govora o negotovosti Bitcoina. ICO rak na Ethereumu (ETH) je zatočišče pri Litecoinu samo še bolj potrdil.

Na Bittrexu je bila tokrat odprta dolgoročna pozicija BTC/LTC z nakupno limit opcijo pri 0.01138871 BTC s ciljem … no, ni bilo cilja. Nekoliko nenavadno za WallStreet.si ampak se dejansko poseduje večino Litecoina do vsaj septembra, ko bo negotovost za Bitcoin še največja. A vendarle, obstaja verjetnost, da bo Segwit implementacija potekala brez težav, zato bi bilo nespametno, da se ne bi izkoristila Litecoinova rast vsaj deloma. Nepolni mesec držanja pozicije je pri prodajni limit ceni 0.02045958 BTC manjšega števila LTC prinesla kar 80% dobiček.

Strateški cilji pozicije

Vstopna točka pozicije: 0.01138871 BTC
Ciljna točka pozicije: /
Izstopna točka dela pozicije: 0.02045958 BTC
Realiziran dobiček/izguba: 80%

Strateški cilji pozicije

Graf 1: Prikaz vstopne in izstopne točke dela pozicije LTC

Prikaz vstopne in izstopne točke dela pozicije LTC

Naročilo na Bittrexu

Sodeluj pri debati
(Vaš e-naslov ne bo javno objavljen)